Selecteer een pagina

Heb jij wel interesse in de vacature van commercieel medewerker binnendienst? Dan willen we er een beetje meer over vertellen zodat je weet wat de functie inhoudt, welke papieren je nodig hebt om commercieel medewerker binnendienst te worden en meer onderwerpen.

Wat is een commercieel medewerker binnendienst?

Wanneer je de functie van commercieel medewerker binnendienst vervuld dan verkoop je diensten of producten op de afdeling verkoop- of sales afdeling binnen een bedrijf. Je belt dan klanten op en je doet voorbereidend werk voor verkoper in de buitendienst. Het is de bedoeling dat je de klanttevredenheid en de verkoopcijfers van het bedrijf omhoog probeert te werken.

Wat doe je allemaal als commercieel medewerker binnendienst

Als commercieel medewerker binnendienst heb je een belangrijke functie. Zo ben jij de schakel tussen je collega’s op het kantoor en ook in de buitendienst. Zo ben je ook de schakel bij de leveranciers en de klanten. De nadruk bij deze functie als commercieel medewerker binnendienst ligt op klantcontact en commerciële administratieve taken. Je hebt veel contact met klanten via de e-mail, telefoon en face-to-face.

Er zijn verschillende functies die er uitgevoerd worden als commercieel medewerker binnendienst. Jij bent de belangrijkste persoon in het commerciële web. Je adviseert klanten, werkt offertes uit, volgt offertes op, maakt afspraken met klanten, helpt bij de verkoop- en marketing acties, voert commerciële gesprekken, je schakelt intern en extern mensen in, voert de werkzaam op de juiste en nette manier uit, je verzorgt de service afhandelingen, klachtenafhandeling, administratieve afhandelingen omtrent offertes- en ordertrajecten.

Welke opleiding heb je nodig voor een vacature commercieel medewerker binnendienst?

Wanneer je als commercieel medewerker binnendienst aan de slag wilt is een opleiding volgen om te leren werken in een commerciële omgeving goed om te volgen. Een geschikte opleiding om aan de slag te kunnen gaan voor een vacature commercieel medewerker binnendienst is een beroepsgerichte opleiding. Er wordt dan gericht gewerkt op de praktische aspecten die bij het vak horen. Als je deze opleiding gevolgd hebt dan ben je in staat om organisatorisch en administratief te gaan werken als commercieel medewerker binnendienst.

De administratieve taken worden allemaal geleerd waaronder het juiste gebruik van Word, Excel en outlook. Ook de rol van marketing, commerciële gesprekken voeren, service- en klantafhandeling en meer onderdelen worden hier behandeld. Het is dus wenselijk dat je een mbo- of hbo-opleiding hebt gevolgd.

Verder is het belangrijk dat de Nederlandse taal maar ook de Engelse taal in woord en geschrift goed beheersbaar zijn. Ook Duits en Frans zijn talen die belangrijk kunnen zijn. Soms kan het zelfs een pré zijn.

Vaardigheden van een commercieel medewerker binnendienst

Als commercieel medewerker binnendienst heb je een aantal vaardigheden nodig. Zo is het heel goed dat je goed kan luisteren maar ook de communicatie is onmisbaar. De rekenvaardigheid is ook een noodzakelijke vaardigheid die nodig is. Er moeten percentages, kortingen, verkoopprijzen snel en juist berekend worden. Wanneer je ook nog eens overtuigingskracht hebt dan zal je dit zeker helpen bij het sluiten van verkopen.