Selecteer een pagina

Cursus Leesvaardigheid

Met deze cursus leesvaardigheid lees je voortaan sneller door rapportages en verslagen heen. Je neemt studiestof makkelijker tot je.  Daarbij creëer je ook de mogelijkheid om de krant met bijlages, je favoriete tijdschriften en dat mooie dikke boek in een zeer korte tijd te lezen.  Een cursus leesvaardigheid zal je werkdagen productiever maken. De cursus draagt ook bij aan het leesplezier in vrije tijd, omdat dit gewoonweg makkelijker en sneller gaat.

Leestrainingen voor iedereen

Met een leescursus verhoog je de leessnelheid. Je verbetert ook het begrijpend lezen en je verhoogt de concentratie. Het is mogelijk om de cursus leesvaardigheid op je eigen niveau te volgen. Je hebt daarbij keus uit VO, MBO of HO. Na afloop vlieg je door die stapels rapporten, die berg met documenten of die studieboeken met taaie stof heen. Je onthoudt daarbij de hoofdzaken en je gaat dus vele malen efficiënter om met je tijd. Deze cursus leesvaardigheid is bedoelt voor bedrijven, de overheid, studenten of mensen met dyslexie of een leesstoornis. Kortom, eigenlijk voor iedereen die de snelheid, het begrip en de concentratie van zijn of haar leesvaardigheid wil verbeteren. Het maakt niet uit wat daarbij jouw doel is. Wil jij je werk sneller doen, je studievaardigheden verbeteren of meer plezier in lezen krijgen? Bekijk dan de verschillende cursussen leesvaardigheid van Proread en kies de vorm die bij jou past! 

Korte cursus leesvaardigheid met bewezen resultaat

De meeste van ons hebben enkel op de basisschol leesvaardigheden geleerd. De schooljaren daarna heb je veel andere stof tot je genomen. Maar nooit meer nieuwe leestechnieken geleerd. Dat is vreemd als je beseft dat de hoeveelheid informatie die we jaarlijks lezend verorberen enorm groot is. Zeer waarschijnlijk lees je nu woord voor woord. Je spreekt elk woord hardop uit in je hoofd. Dit heeft tot gevolg dat je snel je concentratie verliest. Vermoedelijk beleef je ook weinig leesplezier. Deze leescursussen zijn in samenwerking met de Universiteit van Utrecht en de Erasmus Universiteit ontwikkeld. Het zijn korte doeltreffende cursussen die efficiënter lezen tot gevolg hebben.

 Online leescursus (10-12 uren in 2 weken)

Klassikale leescursus (op aanvraag, 1 dag of 2 dagdelen)

Webinar leescursus (1 dag of 2 dagdelen)