Selecteer een pagina

Wil je werk zoeken in regio Rotterdam? Tegenwoordig is er voldoende werk in heel het land. Op dit moment zijn er evenveel vacatures als het aantal werklozen. De eisen die werkgevers stellen kunnen behoorlijk strikt zijn. Zo wordt er vaak veel werkervaring vereist en moet je kennis hebben van een aantal tools. In dit artikel lees je 3 tips hoe je aan een baan komt.

Tip 1: Volg een cursus

Als je op zoek bent naar werk is het aan te raden om in de tussentijd een aantal cursussen te volgen. Tegenwoordig heb je de vrijheid in het kiezen van cursussen. Zo heb je een heleboel gratis cursussen, zoals de Khan Academy. Ook heb je tegenwoordig diverse bootcamps, waarbij je binnen enkele maanden wordt klaargestoomd als bijvoorbeeld een vakbekwaam developer.

Tip 2: Gebruik een vacaturewebsite

Ten tweede is het ook verstandig om een vacaturewebsite te gebruiken. Het grote voordeel hiervan is dat je gericht kan filteren op je wensen. Ook kan je bij de meeste vacaturewebsites meldingen instellen als er een nieuwe vacature is gekomen die bij je wensen aansluit. Zo kom je al een heel eind!

Tip 3: Schakel je netwerk in

Veel voormalige werkzoekenden zijn via hun netwerk aan een baan gekomen. Zo heb je in Rotterdam de Werkcafé Live, een event speciaal voor werkzoekenden. Je krijgt hier workshops en je bouwt hier een mooi werk op.

Geef ook bij de gemeente Rotterdam aan dat je werkzoekende bent. Zij kunnen mogelijk begeleiding vinden bij het zoeken naar werk. Zo heb je bijvoorbeeld de 010werk app, waarbij je informatie krijgt over actuele vacatures en je aanvullende informatie krijgt hoe je aan het werk komt.

Hopelijk ben je na het lezen van deze tips op weg geholpen naar je nieuwe baan. Succes met je zoektocht!