Selecteer een pagina

Een online cursus om offline marketing in te zetten? Het klinkt wat tegenstrijdig. Het is echter niet zo gek als je in eerste instantie denkt. Het is slim om via het internet te leren hoe offline marketing een belangrijk onderdeel kan worden om meer klanten te krijgen en omzet. Wanneer offline marketing goed ingezet wordt is het een waardevolle manier om meer winst te maken.

Wat is offline marketing?

Offline marketing is erg breed. Een belangrijk onderdeel zijn de advertenties in kranten en magazines, commercials op de televisie en radio en daarnaast ook het drukwerk (denk aan flyers en posters) om nieuwe klanten te werven. Het is prettig om te zien welke mogelijkheden er allemaal zijn om meer klanten te krijgen met offline marketing. Laten we een paar opties nader bekijken.

Drukwerk

Wanneer je naar een beurs gaat of de mensen in de winkel wat extra’s mee wilt geven is het goed om mooi drukwerk te maken. In de winkel is het goed om posters te hebben. Bekijk hier de mogelijkheden om posters te drukken. Ook bij een beurs of event is dit een mooie manier van marketing. Het valt meer op dan een kleine flyer. De kleine flyers kun je de mensen wel meegeven.

Op radio en tv

Natuurlijk is de eerste gedachte, dat dit duur is. Het is echter steeds betaalbaarder geworden. Helemaal wanneer je lokaal gaat adverteren op de radio of de televisie. Wel heb je een goede commercial nodig. Zorg dat het de mensen prikkelt en er een duidelijke call to action is. Maak er een infomercial van om je expertise te onderschrijven. Er zijn verschillende invalshoeken. Zorg dat je zo dicht als mogelijk bij de doelgroep komt om een maximaal rendement te krijgen op de investering.