Selecteer een pagina

Wil jij jouw huis op een leuke en originele manier aankleden? Dan is het verstandig dit artikel eens goed door te lezen. In dit artikel worden verschillende opties gegeven hoe jij jouw huis kunt aankleden! Een lampenkap kan een unieke uitstraling geven. Nu zul je misschien denken dat dit duur is, maar niets is minder waar. Je kunt een lampenkap namelijk helemaal zelf maken! Hoe gaaf is dat, jouw huis aankleden met zelfgemaakte kappen. Er zijn verschillende soorten kappen en je kunt ze met glas maken, industrieel of linnen. Alles is mogelijk zolang jij zelf maar creatief bent.

Wat is een lampenkap?

Een lampenkap is een voorwerp dat een lichtbron en de omliggende structuur verbergt, hierdoor wordt het licht beperkt voor de omgeving. Dit geeft vaak een romantische en warm gevoel. Als je dus van een warme en romantische sfeer houdt dan is de lampenkap onmisbaar. Houdt je van lezen? Voor lezen is een kap ook zeer geschikt. In dit artikel zul je op weg worden geholpen bij het maken van een lampenkap, dit scheelt je veel geld.

Zelf een kap maken

Je kunt eenvoudig zelf een kap maken. Je hebt hier echter wel een aantal spullen voor nodig. De belangrijkste zijn een frame met ring voor de fitting, frame voor de andere kant, lampen folie, dubbelzijdig tape of plakkend lint, stof of behang, een goede stofschaar en een tool om randen van de lamp mee af te werken. Als je het teveel werk vindt om deze spullen los bij elkaar te kopen dan kun je er voor kiezen om een complete set te kopen. Veel doe-het-zelf winkels hebben deze setjes te koop. Hieronder volgen een aantal stappen, als je deze stappen zorgvuldig opvolgt heb jij binnen no-time een super mooie lampenkap!

Stap 1. De maten en afmetingen bepalen

Als eerste zul je de maten en afmetingen moeten bepalen. Als eerste bepaal je welke maat kap je wilt hebben en daarna de afmeting van de benodigde lampen folie. De maat van de kap moet gelijk zijn aan de diameter, dit is erg belangrijk. Nadat je dit hebt gedaan zul je moeten weten hoeveel lampen folie je nodig hebt. Dit kun je eenvoudig bepalen door de omtrek van je frame te meten. Tel daarbij 1 centimeter bij op voor de plakrand.

Stap 2. De stof

Je zult vervolgens de stof moeten uitzoeken. Kijk hierbij naar het design van de omgeving waar je lamp in terecht komt. Met een lampenkap kun je ontzettend goed spelen. Als je iets wilt dat opvalt, kan je kiezen voor een opvallende kleur die net iets afwijkt van de rest. Wil je rust uitstralen? Kies dan een kleur die juist overeenkomt met de rest. Als je de stof hebt afgemeten dan moet je deze aan het folie bevestigen. Eenmaal bevestigt aan het folie kan het worden bevestigd aan het frame. Je moet goed opletten dat de kap strak kan sluiten. Een complete lampenkap set koop je al voor 20 euro! Zo kun jij morgen al creatief aan de gang! Op Collectione.shop vind je een groot aanbod aan lampenkappen in vele materialen, kleuren, vormen en maten.