Selecteer een pagina

Het verlies van je baan is een aangrijpende gebeurtenis die veel onzekerheden met zich meebrengt, Krijg je de vaste maandelijkse lasten nog wel gefinancierd? Wil je dezelfde carrière volgen of juist een hele nieuwe weg inslaan? Om begeleiding te krijgen bij deze lastige vragen, kunnen jij of je werkgever de hulp inschakelen van een outplacement bureau. Je wordt hierbij door een professionele begeleider bijgestaan in het vinden van een passende baan waar je écht gelukkig van wordt. Zo levert de hulp van een outplacement bureau meerdere voordelen op.

Baan vinden die bij je past

Bij de zoektocht naar een nieuwe baan moet je als werknemer veel trajecten doorlopen. Het kan lastig zijn om hier je weg in te vinden. Een outplacementbureau kan door middel van persoonlijke gesprekken gericht advies geven en een plan voor je opstellen. Deze is een belangrijk begeleider in het vinden van een baan die bij je past. Je leert jezelf beter kennen, krijgt inzicht in arbeidsmarktprocessen en maakt kennis met nieuwe carrièremogelijkheden. Zo helpt een outplacementbureau je naar een verrassend nieuwe baan.

Grotere en snellere kans op nieuwe baan

Het inschakelen van een outplacementbureau vergroot de kans op het vinden van een nieuwe baan. Zo kan de hulp van deze professionals al worden ingeschakeld, zodra je op de hoogte bent van je ontslag. Doordat je nog werkzaam bent, is dit een sterke positie om een nieuwe baan te vinden. Werkgevers vinden immers sollicitanten die een tijd werkloos zijn, vaak een stuk minder interessant.

Voordelen werkgever

Ook voor werkgevers levert het inzetten van een outplacementbureau voordelen op. Met het inschakelen van een outplacementbegeleider worden werknemers op een goede en onafhankelijke manier begeleid naar een nieuwe baan. Dit levert niet alleen een goed imago op voor het bedrijf, maar is ook ten gunste van de arbeidsverhoudingen. Tevens kan outplacement voor een besparing op de ontslagkosten zorgen, aangezien een outplacementbureau kan worden ingezet, terwijl de werknemer nog in dienst is.

Op zoek naar een outplacement bureau?

Ben je geïnteresseerd in de hulp van een outplacement bureau? Laat je helpen door een professional, zoals NieuwKans. Zo word je op een professionele manier emotioneel en mentaal klaargestoomd voor een nieuwe toekomst en sta je aan de start van een uitdagende carrière.