Selecteer een pagina

Er zijn natuurlijk tal van manieren waarop je een bedrijf kunt managen, maar welke manier past nu het beste bij jouw onderneming? Het is van belang om een bedrijf op de juiste manier te managen, zodat je ook alles goed kunt uitvoeren. Lean management wordt steeds populairder en steeds meer bedrijven maken gebruik van deze vorm van management. Lean management is namelijk heel erg handig en voor bedrijven zitten er veel voordelen aan verbonden, echter kun je alleen gebruikmaken van deze methode als iemand in het bedrijf hier veel ervaring mee heeft. Black belt lean is een hoog niveau in het lean management en laat zien dat iemand professional is.

 

Binnen het lean management zijn er verschillende niveaus. Ieder niveau laat zien hoeveel ervaring iemand heeft met het lean management. Voor bedrijven is het waardevol om hier meer over te weten te komen. Black belt lean is dus een heel hoog niveau en laat zien dat iemand een professional is op het gebied van lean. Dit betekent dat ze deze managementfilosofie op de juiste manier kunnen toepassen, maar wat is nu lean management? En hoe krijg je het black belt lean niveau? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Wat is lean management?

Voordat je kijkt naar black belt lean, is het handig om meer over lean management te weten te komen. Het is namelijk heel erg handig voor bedrijven die veel productieprocessen hebben en deze ook willen optimaliseren. Het optimaliseren van productieprocessen is namelijk van groot belang en hier kun je als bedrijf veel voordeel uit halen. Iemand met ervaring en kennis op het gebied van lean kan organisaties helpen hun processen en resultaten te verbeteren. Hierbij richt een lean specialist zich vooral op de verspillingen binnen een productieproces. Deze verspillingen moeten namelijk uit het proces worden gehaald, zodat het productieproces veel soepeler uitgevoerd kan worden. Een black belt lean professional heeft hier veel ervaring mee en weet precies hoe dit werkt.

Opleiding volgen voor black belt lean

Wil jij ook een professional worden op het gebied van lean? Dan is het verstandig om een black belt lean opleiding te volgen en dit kan gewoon op het internet. Hierbij is het van belang om te weten dat je eerst de andere niveaus moet behalen. Black belt lean is namelijk het hoogste niveau en om deze opleiding te kunnen doen heb je al wat ervaring nodig op het gebied van lean. Je kunt bijvoorbeeld de green belt lean opleiding volgen en natuurlijk de yellow belt lean opleiding.

De kosten van de opleiding

Voordat je een opleiding volgt voor bijvoorbeeld black belt lean, is het wel handig om meer over de kosten te weten te komen. Er zitten aan een opleiding altijd kosten verbonden en dit verschilt per aanbieder. Controleer daarom altijd de kosten, maar controleer ook of je het STAP budget eventueel kunt gebruiken. Je kunt hiermee een gedeelte van de opleiding betalen, zodat je niet alles zelf hoeft te betalen.