Selecteer een pagina

Thuiswerken nam de afgelopen tijd een vlucht. Maar door de vele ballen die je thuis omhoog hebt te houden, kan het soms erg zwaar voelen. Steeds meer thuiswerkers hebben de behoefte aan een plekje om rustig en zonder afleiding te kunnen werken. Natuurlijk scheelt dat in kosten, omdat je geen eigen kantoorruimte hoeft te huren. Maar op de langere termijn blijkt dat het niet altijd even makkelijk is. Vanwege de afleiding die je ervaart. Even dit opruimen, wat uitgebreider lunchen, even tv kijken. Daarnaast heb je weinig menselijk contact als je de hele dag alleen thuis zit. Daarom gaan steeds meer ondernemers, freelancers en studenten buitenshuis werken. De flexwerkplekken zijn daardoor erg in trek. Hier kun je gratis gebruik maken van de ruimte. Voorwaarden voor een goede flexwerkplek: (gratis) wifi, een lekkere kop koffie, een eigen plekje om te werken, stopcontacten in de buurt, een lekkere hap tussendoor. Kies voor een plek die goed bereikbaar is, zoals midden in nederland, een vergaderruimte in Utrecht.

Een flexwerkplek geeft minder afleiding

Het grootste obstakel voor thuiswerken is de afleiding. Een wasje draaien, de kat die aandacht wilt, de hond die moet plassen. Vele afleidingen die je niet hebt als je op kantoor zit of op een flexwerkplek. Ze zijn er. En liggen altijd op de loer. Hoe goed je ook je best doet. Een eigen kantoor  buitenshuis is een kostbare aangelegenheid. Een flexwerkplek is gratis en je bepaalt nog steeds je eigen werktijd. Je bent productiever zonder afleiding. Om je af te schermen van eventuele geluiden, is het slim om je oortjes altijd bij je te hebben. Zodat je lekker in je eigen ‘bubbel’ je ding kan doen.

Doorbreek je gewoontes

De sleur van een kantoordag herken je vast wel als je normaal gesproken altijd naar kantoor gaat. Dan lijkt thuiswerken wel een feestje. Maar ook thuis raak je na verloop van tijd in sleur. Elke dag lijkt op elkaar. Je hebt je vaste routine, op je vaste plekje in huis. De enige beweging die je hebt is van je stoel naar het aanrecht voor een kopje koffie. Of van je stoel naar het toilet. Laptop dicht tussen 12:00 uur 12:30 uur voor de lunch en ’s avonds tussen 17:00 uur en 18:00 uur gaat ie als het goed is uit. Elke dag hetzelfde. Dit is anders wanneer je je spullen meeneemt en op zoek gaat naar een leuke, inspirerende werkplek. Doorbreek je gewoontes en ga een paar keer per week buitenshuis werken op een flexwerkplek. En als je merkt dat ook dit als een sleur voelt, zoek een nieuwe flexwerkplek op.

Goedkoper dan een vaste werkplek

Een vaste werkplek kan al snel erg duur worden. Werken op een flexwerkplek is meestal gratis. Alleen betaal je voor een hapje en een drankje. Maar die kosten heb je hoe dan ook toch al.

Meer contact

Mensen vinden contact met anderen erg belangrijk. Wat voor specialiteit iemand ook heeft, wellicht kan het ooit van pas komen. Het is altijd handig om veel mensen met verschillende expertises te kennen. Thuis aan de keukentafel kom je die mensen niet tegen. Op een flexwerkplek heb je meer kans op interactie.