Selecteer een pagina

Als het jouw droom is om aan de top te staan van een groot bedrijf dan wil je waarschijnlijk graag goed kunnen leidinggeven. Maar wist je dat je als leidinggevende goed moet kunnen onderhandelen? Als leidinggevende kom je namelijk dagelijks in situaties terecht waarin je over bepaalde zaken moet onderhandelen. In dit artikel geven we je een korte cursus onderhandelen!

Onderhandelen doe je niet alleen

Ook al ben je leidinggevende, onderhandelen doe je niet alleen. Je bent altijd met meerdere in je team en je hebt ook altijd te maken met de tegenpartij. Het is van belang strategisch na te denken over welke zet je het beste kunt doen en daarvoor is voorbereiding de key. Je kunt niet onvoorbereid naar een onderhandeling gaan. Zorg dus dat je je goed inleest en bereid de rest van je team ook goed voor op het gesprek dat gaat komen.

Deal or no deal?

Als je midden in de onderhandeling zit dan is het goed je te bedenken of je beter een deal kan maken of beter geen deal kan maken. Soms is geen deal namelijk beter dan wel een deal. Dit is het geval als je te maken hebt met een slechte deal. Kom je er slechter uit dan dat je erin ging? Sla de deal dan af. Er komt vast wel weer een moment waarop je een nieuwe deal kan maken, waar je beter voorbereid naartoe gaat, zodat je een betere afspraak kunt maken.

Cursus leidinggeven

Kan jij al heel goed onderhandelen, maar wil je nog beter leren leidinggeven. Dan kun je het beste een goede cursus leidinggeven volgen!