Selecteer een pagina

Ben jij op zoek naar vrijwilligerswerk Nijmegen? Er zijn meer dan genoeg redenen te verzinnen om dit eens te overwegen. Allereerst draag je bij aan een mooiere samenleving en ook help je iemand of iets. Je kan dan bijvoorbeeld denken aan het zijn van een maatje voor iemand die behoefte heeft aan wat meer sociaal contact maar ook ergens in een kantine helpen is een goed voorbeeld van vrijwilligerswerk. Een andere reden om het te gaan doen is omdat het je een gevoel van voldoening geeft. Er zijn een heel aantal verschillende soorten dingen die je kan doen dus er is altijd wel iets voor je te vinden.

Voor wie is vrijwilligerswerk eigenlijk geschikt

Wanneer je je afvraagt of vrijwilligerswerk wel iets voor jou is moet je je bedenken dat het aanbod erg breed is. De kans dat er iets voorbij komt wat erg goed bij jouw persoonlijkheid aansluit is dus aanzienlijk. Of je nou al een baan hebt of niet, je leeftijd, man of vrouw, het maakt niet uit. Waarschijnlijk is er voor iedereen wel iets te vinden waar diegene tevreden mee is. Een klein gebaar van jou kan al helpen om de samenleving een klein beetje mooier te maken.

Hoe weet ik welk werk bij me past

Omdat iedereen anders is en er daarom verschillende soorten werk zijn die bij je persoonlijkheid aansluiten kan je altijd advies vragen of zelf op onderzoeken uitgaan. Er zijn tal van functies te vergeven en de kans is erg groot dat er iets tussen zit wat je zal aanspreken. Wanneer je graag wilt beginnen met vrijwilligerswerk Nijmegen kan je altijd hulp inschakelen om je te helpen een geschikte baan voor je te vinden. Er zijn voldoende medewerkers die voor je klaar staan.

Allereerst kan je online erg eenvoudig zoeken naar verschillende soorten werk en door de databanken gaan om te zien of er iets is wat jou aanspreekt. Ook kan je naar het Vrijwilligers Informatie Punt, hier vind je meer informatie en kan je eventueel samen met iemand kijken naar werk wat bij jou past. Op deze manier vind je al gauw werk wat je zal aanspreken en ook nog eens aansluit op jouw persoonlijkheid.

Wat voor werk moet ik aan denken

Zoals eerder vermeld is het aanbod van vrijwilligerswerk erg divers en om je een indruk te geven volgen hieronder een aantal voorbeelden van werk wat veel gedaan wordt.

  • Helpen van jongeren. Er worden veel activiteiten voor jongeren georganiseerd tegenwoordig en die hebben altijd mensen nodig. Jij kan aan de slag als vrijwilliger om ze een leuke tijd te laten beleven.
  • Doorgaans hebben ook sportverenigingen handen nodig op een aantal vlakken. Dat kan zijn als bijvoorbeeld trainer, maar ook alle hulp in de kantine is welkom.
  • Zieken en ouderen. Sommige mensen hebben door allerlei redenen last van een sociaal isolement en jij kan uitkomst bieden als maatje. Zo heeft iemand wat meer sociaal contact wat erg waardevol is.

Kijk voor meer info op Dienst4dienst.nl