Selecteer een pagina

Zakenmensen en facility managers hebben één ding gemeen: ze zijn altijd op zoek naar kostenreductie om te voorkomen dat de budgetten barsten. In deze context, in een poging om de kwaliteit van de schoonmaak- en conserveringssector in stand te houden door iets minder uit te geven, zien velen outsourcing als het beste alternatief.

De beslissing om de schoonmaak- en conserveringsdiensten van een bedrijf uit te besteden is een zeer belangrijke stap. Want ongeacht de diensten die een manager besluit uit te besteden, van het schoonmaken van kantoren tot het onderhoud van gebouwen, is de competentie en professionaliteit van de gekozen dienstverlener bepalend voor het al dan niet tevredenstellende resultaat, ongeacht of het resultaat bevredigend zal zijn.

Voordelen van het uitbesteden van reinigings- en conserveringsdiensten

Hoe dan ook, naast de onmiddellijke reflectie op de kosten, kan een uitbesteed schoonmaakbedrijf zoals Gewoon Voor Jullie een aantal voordelen bieden: het aannemersbedrijf zal kunnen genieten van veiligheid, netheid en comfort met oplossingen op maat van zijn behoeften. En over deze voordelen zullen we het vandaag hebben.

Focus op de activiteit van uw onderneming

Als u een bedrijf bezit of beheert, is de primaire focus van uw rol waarschijnlijk gericht op het ontwikkelen, optimaliseren en creëren van verkoopstrategieën voor uw product of dienst om de winst te maximaliseren.

Het omgaan met secundaire zaken, zoals schoonmaakmanagement, is dus niet altijd iets wat erg productief is. Het inhuren en onderhouden van een intern reinigingsteam kan overigens tijdrovend zijn en moeilijk te beheren eisen met zich meebrengen.

Met andere woorden, de reiniging en conservering door uitbestede bedrijven stelt een baas of manager in staat om zich te concentreren op zijn of haar doelstellingen en de tijd die wordt besteed aan gebieden buiten zijn of haar specialiteit te beperken.

De kosten-batenverhouding is de moeite waard

Het uitbesteden van schoonmaakdiensten kan om verschillende redenen een belangrijke impact hebben op de kosten van een bedrijf.

Ten eerste is er een optimalisatie in de techniek en de kwaliteit waarmee de diensten worden uitgevoerd, aangezien aannemers met goed opgeleide teams vaak veel meer doen in minder tijd.

Er is dus ook een besparing op de prijs van de producten en apparatuur die gebruikt worden voor het schoonmaken, voor zover deze kosten onder de verantwoordelijkheid van het uitbestede bedrijf vallen.

Voor het kopen van grote hoeveelheden, deze bedrijven krijgen geweldige prijzen op apparatuur, leveringen en producten, en gaat door een veel lagere waarde op de maandelijkse kosten.

De kwaliteit van de dienstverlening verbetert aanzienlijk

Het uitbesteden van schoonmaakdiensten zal uw bedrijf in deze sector veel aangenamere resultaten opleveren. Dit komt omdat het uitbestede bedrijf de meest geavanceerde en effectieve methoden zal gebruiken om het werk correct uit te voeren.

Omdat de specialisatie van deze bedrijven precies is om schoonmaak- en onderhoudsdiensten te leveren, beschikken zij over een buitengewoon niveau van opleiding, wat in het geval van een intern team bijna onmogelijk te bereiken is.

De processen zijn vereenvoudigd

Alle vragen over het beheer van uw schoonmaak- en conserveringsactiviteiten vallen onder de verantwoordelijkheid van uw aannemer. Dit omvat specifieke zaken, reinigingsschema’s, aankoop van uniformen, apparatuur en producten en andere operaties.

Met iemand die deze verantwoordelijkheden op zich neemt, heeft u alle tijd die nodig is om u te concentreren op andere taken met een duidelijk besef dat uw bedrijf schoon en georganiseerd zal zijn.