Selecteer een pagina

Steeds meer ondernemers en bedrijven kiezen ervoor om te werken vanuit een cloud. Een cloud is een server die ergens op het internet zweeft. Hier kunnen bedrijven hun systemen op draaien, gegevens verwerken en data opslaan. Doordat de server op afstand zit, is er vertraging en vergroot het de kans om gehackt te worden. Dit los je op door middel van een cloud connect. Wat dat precies inhoudt? Dat lees je hier!

Wat is cloud connect?

Met een cloud connect wordt er een directe verbinding gemaakt tussen de hostingpartij en jouw cloud(s). De cloud connect zorgt ervoor dat jouw cloud een integraal onderdeel wordt van het ICT infrastructuur. Dit houdt in dat de verbinding tussen de cloud server en de gebruikers een besloten netwerk wordt. De verbinding is daardoor volledig gescheiden van het publieke internet. Hierdoor wordt de bandbreedte en de beschikbaarheid verhoogd en wordt de latency op zijn beurt juist verlaagd.

Wat zijn de voordelen van cloud connect?

Wanneer je vanuit een cloud werkt en kiest om een cloud connect te implementeren, dan brengt dat vele voordelen met zich mee. We zetten ze voor je op een rij:

  • Veiligheid
  • Snelheid
  • Betrouwbaarheid
  • Connectiviteit

De cloud connect maakt de verbinding veilig door het een besloten netwerk te maken. Hierdoor kunnen hackers niet bij jouw data. De snelheid zal door middel van een cloud connect aanzienlijk toenemen. Denk hierbij aan een bandbreedte van 50-1000 mbit per seconde. Naast dat de veiligheid en snelheid toeneemt, zal ook de betrouwbaarheid toenemen. Door middel van de cloud connect is de latency laag. Dit betekent dat de vertraging vermindert, omdat de tijdsinterval laag is. Tot slot is het laatste voordeel van cloud connect de connectiviteit. Je staat in verbinding met al je servers en systemen, waardoor ze van alle bovenstaande punten profiteren.

Zoals je hierboven gelezen hebt, is een cloud connect een interessante toevoeging voor werken vanuit een cloud. Het biedt veiligheid, snelheid, betrouwbaarheid en zorgt ervoor dat al je systemen met elkaar in verbinding staan.