Selecteer een pagina

Een PowerPoint is een belangrijk onderdeel van jouw presentatie. Helemaal als het voor een potentiele klant, je leidinggevende of als je nog studeert, voor je docenten. Daarom zijn templates gebruiken noodzakelijk. Je wilt zo strak en professioneel mogelijk overkomen. En je achtergrond kan daar bij helpen. Verder in de tekst kom jij er achter wat je er allemaal aan hebt om zo’n template te gebruiken. En jij zal er daarna gebruik van maken zodra je het door hebt.

Alles sluit aan

Dat alles bij elkaar past is erg belangrijk, je kan niet bij elke dia een andere kleur achtergrond hebben, of ander letter type. Dit soort kleine dingen kunnen afleiden en hebben grote invloed over hoe jij overkomt bij de ontvanger. Met een PowerPoint template blijft alles in de zelfde stijl. En dat kan je aanpassen op jouw eigen manier. Het wordt overal toegepast en blijft er mooi uitzien.

Nog een reden waarom alles moet passen is dat regelmaat beter begrepen wordt. Als je het zelfde herhaalt kan de kijker het makkelijker onthouden en op die manier er patroon in vinden. En dat is natuurlijk de bedoeling van dat alles. Dat jij je punt kan overbrengen en dat ze het onthouden. En dan het liefst op een positieve manier.

Gemakkelijk invoegen

Als je geen meester bent in PowerPoint dan kan je heel simpel een template instellen. Met alles op zijn plek hoef jij alleen maar je tekst in te voegen. Het lettertype is overal gelijk dus je hoeft je ook daar geen zorgen over te maken. Je hoeft bijna niks meer zelf te doen hiervoor. De titelstukken staan standaard op dezelfde plek zodat jij de dia de juiste benaming kan geven, en het tekst vlak zal ook alleen maar moeten worden ingevuld.

Je kan simpel weg een foto toevoegen, wel zal je dit zelf op de juiste plek moeten zetten. Maar dat is heel gemakkelijk gedaan. Daarnaast kan je ook nog is kiezen op deze meteen of bij de volgende klik in beeld moet komen. En ook nog is hoe, met of zonder animatie.

Altijd professioneel

Aangezien de templates al gemaakt zijn en in het programma staan weet jij zeker dat het goede templates zijn. En jij hoeft alleen maar te kiezen welke je wilt. De verschillen zit vaak in de kleur gebruik en in de plaatsingen van de tekstvlakken. De zekerheid die je hebt geeft meer zelfvertrouwen tijdens het presenteren. Aangezien je weet dat de PowerPoint presentatie er goed uit ziet. En je kan er een heel overzichtelijk spiekbriefje van maken. Met bullet points erop is het voor de ontvanger makkelijk te zien wat er gaat komen, en voor jou een herinnering waar je het over moet hebben.

Extra opmaak tip

Als je informatie wilt delen tijdens de presentatie, zorg dan dat je dit doet doormiddel van uitleg. Minimaliseer het gebruik van tekst in je dia’s. het kan de aandacht van jou afhalen. Mogelijk gaan ze dan eerder de tekst lezen dan naar jou luisteren.