Schilderles

Wat zijn online schilderlessen

Wil je beginnen met schilderen? Dan is het misschien verstandig om voor online schilderlessen te kiezen. Deze manier van leren schilderen heeft namelijk meerdere voordelen. Weten welke voordelen dit zijn? Scrol dan snel verder en kom meer te weten. Tevens behandelen we ook kort de nadelen van online leren schilderen, want dit is natuurlijk net zo belangrijk.

Schilderles

Voordelen online leren schilderen

In tegenstelling tot andere lesmethodes heeft een online cursus schilderen meerdere voordelen. Zo ben je ontzettend flexibel. Je kunt immer zelf bepalen wanneer en waar je wilt schilderen. Denk hierbij aan je eigen woonkamer, keuken, tuin maar ook gewoon in de bus of trein. Maar moet ik dan ook mijn schilderbenodigdheden meenemen? Nee, dat hoeft niet altijd. Je kunt namelijk de schilderlessen online bestuderen. Hiervoor heb je alleen een mobiel, tablet of laptop nodig met WiFi. Wanneer je een schilderles hebt doorgenomen, dan kun je bijvoorbeeld thuis de kennis in praktijk brengen.

Een ander voordeel is de prijs. Je betaald namelijk een eenmalig bedrag en bent meteen eigenaar van de betreffende schildercursus. Misschien denk je, maar ik heb toch ook materialen nodig? Klopt, zonder verf en penselen kom je niet veel verder. Gelukkig is verf niet heel erg prijzig, denk maar eens aan acrylverf. Ook kun je voor synthetische penselen kiezen, welke voordeliger zijn dan die met dierenharen.

Nadelen

Een nadeel van online schilderlessen is dat de begeleiding minder is. Je krijgt immers geen persoonlijke begeleiding, waardoor je veel discipline moet hebben. Echter is het wel mogelijk om online begeleiding aan te vragen. Zo kun je contact opnemen met de auteur van de cursus, welke je via Facebook of Skype verder kan helpen. Hierdoor wordt het schilderen al een stuk leuker. Ook hebben veel online schildermethodes een eigen community, waardoor je met andere cursisten in contact kunt komen. Bijvoorbeeld voor het uitwisselen van ervaringen of idee├źn.