Pianoles

Wat zijn de voordelen van online pianoles?

Wanneer je als beginner piano wilt leren spelen is het heel belangrijk om een keuze te maken. Welke technieken wil ik leren en hoe wil ik het piano spelen mezelf eigen maken? Vragen en eisen die je je zelf moet stellen en waar ook aan moet worden voldaan. Als het gaat om piano spelen zijn er meerdere methodes om dit onder de knie te krijgen. De meest bekende methode is een pianoleraar bij jou aan huis. Twee andere methodes zijn: pianolessen bij een muziekschool of het volgen van online pianolessen. Over deze laatste methode zal in dit blogbericht meer worden verteld. Want wat zijn online pianolessen eigenlijk en welke voordelen hebben deze ten opzichte van andere methodes?

Piano akkoorden methode

Bij veel pianolesmethodes wordt er gebruik gemaakt van het notenschrift. Je zult hiervoor eerst het notenschrift moeten leren voor je uiteindelijk echt piano gaat leren spelen. Veel pianisten, zoals kinderen willen graag weinig leren en veel kunnen. Het notenschrift is daarvoor niet ideaal. Een handigere methode zijn dan de piano akkoorden. Je mag gelijk al praktijk ervaring opdoen en kunt binnen een week al langzaam wat nummers gaan spelen. De resultaten hiervan zullen voldoende motivatie geven om door te kunnen gaan!

pianoles

Flexibel leren

Het grootste voordeel van online pianoles is misschien wel de flexibiliteit die je hiermee verkrijgt. We leven in een drukke wereld waar de agenda een belangrijke rol speelt in ons leven. Plannen is tegenwoordig een belangrijke vaardigheid om zoveel mogelijk te kunnen doen. Lessen bij een muziekschool zijn op een vaste dag. De online pianolessen daarentegen kun je erbij pakken wanneer jij dat zelf wil. Echter heb je wel veel discipline nodig. Je zult jezelf daarom wel achter de broek moeten aanzitten om ook daadwerkelijk te gaan piano spelen.

Betaalbare prijs

Iets waar je niet direct beter door gaat piano spelen, maar wel interessant is de prijs. Wanneer je kijkt naar de tarieven van muziekscholen of privéleraren dan valt er meteen wat op. De prijzen zijn vaak per les en lopen per jaar op naar soms wel meer dan duizend euro. Dit is voor studenten of mensen die krap bij kas zitten haast niet te betalen. Gelukkig geldt dit niet voor online pianolessen. Hier kun je met een eenmalig bedrag van maximaal 150 euro al worden voorzien. Je levert dan wel natuurlijk in op persoonlijke begeleiding, maar uiteindelijk zal het resultaat hetzelfde zijn.