Gitaarlessen

Voor welke online gitaarlessen kiezen?

Als je wil beginnen met gitaar spelen is het belangrijk om de juiste leermethode te kiezen. Nu zijn er veel verschillende manieren om het gitaar spelen te leren. Je kunt denken aan bijvoorbeeld muziekscholen, privéleraren of online gitaarlessen. Nu zijn de eerste twee methodes erg bekend, maar wat als we het hebben over online gitaarcursussen? Dit is iets wat voor veel beginners nog niet bij hun opkwam als ze dachten aan gitaar leren spelen. Nu zullen wij je wat meer vertellen over de cursussen en welke er allemaal bestaan. Handig om direct een goede start te maken als beginner!

Betaling in termijnen

Je ziet het steeds vaker voorkomen een betaling in termijnen. Iets waar de gitaardocent Michael ook naar toe wil met zijn online gitaarcursussen. Dit betekent dat je niet eenmalig betaald voor een heel jaar, maar per maand het aan kunt zien. Je betaald dus eigenlijk iedere maand een bedrag en mocht je willen stoppen dan kan dat wanneer je wilt. Een bekende online gitaarcursus die hierop is ingespeeld heet ‘Gitaartabs’.

gitaarles

Uitgebreide cursussen

Er bestaan een aantal online cursussen die erg uitgebreid zijn uitgevoerd. Neem bijvoorbeeld de cursus van Michael Peterman. Deze cursus is speciaal ontworpen voor jong en oud en staat boordevol informatie. Je kunt hierdoor veel verschillende liedjes leren spelen en ben je zoet met meer dan 300 filmpjes. Iets wat je als beginner maar al te goed kan helpen om het gitaar spelen je eigen te maken. De cursus van Michael is al verkrijgbaar voor zo’n 60 euro per jaar. Iets wat goed betaalbaar is als je weet dat een muziekschool al snel dit bedrag vraagt voor twee lessen.

Voordelige cursussen

Je kunt natuurlijk ook gaan voor extra voordelige cursussen. Deze cursussen zijn voordelig, omdat ze maar een beperkt aantal lessen kennen. Vaak is hetgeen wat je leert een stuk lager dan wanneer je dit vergelijkt met een uitgebreide en duurdere cursus. Twee bekende cursussen die  vooral in deze categorie vallen zijn die van Rutger en Rogier. De cursussen zijn prima te doen en helpen je goed met de beginselen van het gitaar spelen. Wel zal je minder informatie tot je beschikking hebben dan wanneer je kiest voor die van Michael.