Inhoud cursus: Sommelier

  • Je toekomstperspectieven en baankansen als sommelier
  • Je eigen wijnbar openen
  • Het proeven van wijn
  • Ingrediënten en bestanddelen van wijn
  • Zelf wijn maken
  • Geschikte druiven om wijn te maken
  • Verschillende druivensoorten en hun kenmerken
  • Het begrip ‘terroir’
  • Wijnlanden en wijnstreken
  • Wijnwetgeving en wijnkwalificaties
  • Correct lezen van het etiket op een fles wijn
  • Rijping van wijn
  • Biologische wijn
  • Zelf een wijnkaart samenstellen
  • De correcte temperatuur om wijn te serveren
  • Wijn bewaren
  • Belangrijke wijntermen

Vaardigheden

  • Je eigen wijnbar openen
  • Zelf wijn maken
  • Brede kennis van wijn

Sommelier

 363,00

Professionele opleiding

De Ondernemerschool NHOC

Thuisstudie met begeleiding

3-6 maanden gemiddeld

Met diploma

Thuisstudie Sommelier – Word een expert in wijn en smaakcombinaties

Wil je jouw passie voor wijn omzetten in expertise? Droom je ervan om een eigen wijnbar te openen, een zorgvuldig samengestelde wijnkaart te beheren of vrienden te verrassen met unieke wijnen? Dan is de thuisstudie Sommelier precies wat je zoekt.

Je leert alles over druivensoorten, wijnstreken en het invloedrijke samenspel tussen klimaat en smaak. Vervolgens verdiep je je in het proeven en beoordelen van wijn, zodat je straks precies weet welke wijn past bij een gerecht, gelegenheid of persoon.

Onder begeleiding van een ervaren sommelier ontwikkel je de vaardigheden om wijn professioneel te selecteren en serveren. Voor je het weet, stel jij een verfijnde wijnkaart samen en deel je jouw kennis met anderen. Schrijf je in en begin jouw reis als wijnexpert.

Test je zelf